Ik ben Renée Conradi (1989) en ik werk als freelance journalist voor verschillende kranten, bladen en websites, waaronder het Brabants DagbladVan 12 tot 18Toets!Onderwijs van Morgen en FRITS. Ook ben ik hoofdredacteur van De Nieuwe Leraar: het vakblad en platform voor nieuwsgierige leraren in het primair onderwijs.

Aan bovenstaande titels leest u het al een beetje af: ik ben (onder meer) gespecialiseerd in onderwijsjournalistiek. Daar ben ik in 2012 min of meer bij toeval ingerold. Sindsdien schrijf en publiceer ik op dagelijkse basis met veel voldoening over én voor het Nederlandse onderwijs. Eerst vooral online, tegenwoordig steeds meer voor vakbladen en andere onderwijsgerelateerde media.

Begin 2015 studeerde ik in de richting ‘tijdschrift’ af aan de School voor Journalistiek in Tilburg. In het kader van mijn afstuderen heb ik een literatuur- en praktijkstudie gedaan naar interdisciplinaire samenwerking in de journalistiek. Bent u geïnteresseerd in het onderzoeksverslag? U kunt hier een digitaal exemplaar aanvragen.

Renée-rondMeer weten?
Wilt u meer te weten komen over mij of heeft u een interessante opdracht voor me? Neem dan contact op via het contactformulier of per e-mail.